100429

Tjoooho, idag kom mina nyförvärv hem! Har velat haft dom här plaggen TOKlänge så när man får en rabattkupong då slår man ju till.. Nu ska jag bara hitta en matchande jacka till Ella :) (Kul att man alltid har färg på sig va?! idag t ex var jag svart från topp till tå... kul)



Jonas hör bön! Får vi hoppas..

La la la la, spotify är ju för härligt! bye bye johnny - the return t ex..


100428

Tjoho! Kom nyss hem från en promenad, de blåser.. Men vad gör det när jag flyyyger fram i mina nike :D Haha, i 22 års tid (eller rättare sagt så länge jag fått bestämt mina sko-inköp själv så låt säga 10 års tid) har jag vägrat promenadskor. Jag har alltid valt Converse före fula Adidas, och Converse gjordes ju inte för att gå mer än ett par meter i.. Iallafall tvingade Jonas på mig ett par skor att gå i, jag valde ett par rosa nike och det är fan det bästa som hänt mig. Ja efter Ella och Jonas då. Jag kan gå UTAN att känna smärta. Det är ju helt underbart när man inte ens känner att man har skor på sig. Dessutom har jag knappt fått skoskav vilket jag får av typ alla andra skor.
I <3 nike

Humm.. Jonas fyller ju år snart, vad ska man ge till han då? Det är alltid lika svårt, och som läget är nu vill jag ge han något han verkligen behöver.


Status på vardagsrummet är slipning pågår. Sen målning. Sen tapet. Sen panel. Sen lister. Sen dörrkarm. Sen fönsterbräda. Sen Gardinstång. Sen storstädning. Sen k l a r t. Blir det före den 8 maj? hope so.
Appropå gardinstång så vet jag inte vad jag ska ha för gardiner.. Det måste undersökas närmare i afton. :-P

Ella har för övrigt sovit 6,5 timme två nätter irad.. Haleluja! Det är ju sovmorgon ;)


Livet är ju helt underbart!


100425

Gud vilken underbar helg! Var till By och var med mormodern igår, pappa och jonas snickrade.. Idag kom mormodern hit så vi va ut å gick medans karlarna fortsatte greja. Härligt när vi får mysa och karlarna arbeta ;) Vårat vardagsrum börjar ta form.. Så skönt! Vi siktar på två veckor till sen så är de klart. Får se hur det går med det! Vi har ett mål iallafall..

Apropå mål så har vi börjat ett nytt liv, ha ha ha.. Det går faktiskt bra att äta lite nyttigare! Man vill ju trots allt ge Ella bra matvanor, så de kanske är på tiden att man ändrar sina egna då. Ägg, ägg, ägg också lite grädde... Typ. Diskuterade godisinköp igår, tänk att man förut la ungefär 100 - 150 kr i veckan på godis, fikabröd, dricka, chips eller liknande. HELT SJUKT! Så slutar man med detta skonar man inte bara vikten utan även plånboken.


Nu ska jag gråta en skvätt över andra bekymmer... Ska försöka lösa det här!

Nya friska tag imorn, å du Lena.. Vi har barnvakt! ;)


Wallander på tvn, min favoritkarl nummer två!


100423

Grattis till Ellisen som fyller (egentligen) 1 månad. ;) Lillbäsen skötte sig utmärkt på kontrollen idag! Fick godkänt på rumpen. Roligast va att hon flina åt doktorn, hihi..
Men är det bara jag som blir toknervös så fort jag entrar dörrarna till vårdcentralen? Vet inte varför, bara blir så.. Tyckte det gick ovanligt bra den här gången dock, tills jag kom till väntrummet... Hej hej jonas före detta svärmor, hemskt mycket hej. Men hon va trevlig, de va inte systern. :p

Ja datortiden är minimerad, ha ha. Kan ha något med att göra att jag sovit idag för inatt blev de inte mycke sömn. Nej fy vilken natt.. Det är sånna gånger jag är glad att jag inte ammar. Faktiskt. Men lillkornet somna vid 5 på pappas arm..

Nu ska vi iväg till Elise som fyller 3.. Gott med grillat. Dessutom väntar jag på paket, det står att det är sorterat i Ånge 11:14.. Jag VET att utkörningen till ombudet tar tid, men kom igen.. I det här fallet är de typ 2 km. Jag vill ha mitt paket IDAG!!


Nej försöka fli till håret å sen gulla till Ella :-)


100422

Idag kom Ellabellas pingugym :) Kanske hon försöker träna nacken lite istället för att somna så fort man lägger henne på mage... Ska ta upp det bara jag har dammsugit lite grann.

Betala räkningar.... Kul jul.


Ska försöka vara datorfri i några dygn! Haha, ialf minimera tiden vid datorn. Ägna slötiden åt något annat än att sitta vid datorn.. Vi får se hur det går. Känns som att hemmet håller på å falerar alldeles, mer städ mindre dator. Yep, så är det.


Nä till banken var det.

100222

Vad gör jag vaken? ... Ella vaknade vid Fem och har nyss kommit till ro igen.. Mammsen däremot blev pigg. Hmm..

Jonas tog upp hålet igår, skönt att det är gjort! Blev inte alls så dammigt som jag hade trott, ännu skönare. Inte som när vi slipade golvet i källaren, å gud vilken mardröm. Är det något med byggen jag hatar är det just när det ska flis ner så förbannat. Jag torkar fortfarande slipdamm från källargolvet om man säger så.. Men skönt som sagt att det inte blev så farligt nu då. Det som återstår är nästan roligt... Dock har vi andra bekymmer, men det löser sig väl på en tio årsperiod. Jag börjar hålla med min farmor om en sak, de som är arbetslösa verkar vara de som har mest pengar. Jag blir så uppretad så jag går i taket snart. Det är inte avundsjuka eller missunsamhet från min sida, det är en stilla undran om varför en del slipper växa upp...

Känns som de börjar bli lite förkylt här. Jamen.. nä tack.


Snart fyller vi ååååår.. Jag säger vi för det är en dag mellan oss, helt sjukt egentligen. Ska bli SÅ kul med lite presenter, girig som jag är.. Haha nä, så hemsk är jag faktiskt inte. Kanske dags att börja baka? Eller så inte, känns inte aktuellt att börja med nå kakbak på dagarna.

Nu ska jag försöka sova!! Längtar till helgen, då ha jonas lovat mig sovmorron..


100420

Jag har lärt mig att uppskatta den 20e, barnbidrag ju ;) Mormor va hit idag med lite kläder, en ny tunnare overall bland annat. KUL! Måste rensa ur lite kläder imorn som Ella faktiskt växt ur! Hur gick de till?! Men jag längtar faktiskt lite till hon börjar krypa, gå, prata och allt de.

Idag hann vi som inte med nånting, Ella valde att vara lite.. sisådär inatt. Vid fem gav jag upp och la henne på min arm, där sov hon till strax efter sju.. Vi har vilat idag så jag ska väl inte klaga ändå. Tokfint väder också, skönt att gå då. Hoppas hoppas det blir bra väder på lördag också.

Imorn tänkte jag fixa go mat och hyra Wallander. Om nu den nya kommer imöra. Vore gött å kolla på den i nya vardagsrummet, men det är nog inte alltför länge tills dess. Vi köpte färg och tapeter igår, åååh vad jag längtar tills vi kan börja måla. Vore kul om Ella kunde måla också, hihi..


Nä nu ska den här trötta mamman duscha och sen förhoppningsvis mata Ella för sista gången på sex-sju timmar...

100419

Föregående ämne tål att diskuteras fler gånger! Vi kunde iallafall prata om det lite grann igår och vi kom väl överens om att vi inte är överens. Ungefär.


Beställde lite kläder åt den här familjen. Eftersom vi har tjocka på oss alla 3 behövdes lite nytt.. Nä, snart ska hua av oss 2 vuxna iallafall. Tänkte köra iväg Jonke på grottan ikväll och se vad det ger för effekt ;) Han säger ju ganska ofta att han mår dåligt över hur han ser ut bla bla bla (och jag är noga med att poängtera motsatsen) så om man tvingar iväg han att träna kanske han känner sig lite bättre? (och därmed får ett bättre humör). Hmm, tål att funderas över. En sak är säker, vi behöver göra saker var för sig... Vilket vi har börjat med. Ganska naturligt då en av oss är med Ella. Något jag längtar efter är helt lediga helger tillsammans som en familj, utan snickring och annat. Men det kommer väl :)


Nä dags att starta dagen!




Ja gud vet vad

.. som hade hänt om det var tillåtet att AGA sin sambo. Att det ska vara så svårt?
Kul när man går ner i källarn så ser det ut som ett rent helvete. Javisst vi renoverar, men varför inte be om hjälp då istället för att bara lämna det vind för våg?! Å GUD! Skulle inte jag bo här så skulle det fan inte gå att komma in här. Nä men jag är ju hemmafru så.. Det är ju bara undanflykter, undanflykter och undanflykter hela tiden. Jamen jag snickrar så mycket bla bla så jag orkar inte städa bla bla bla.. Det ska bli väldigt intressant å se när den här utbyggnaden väl är klar hur pass mycket hjälp man får då.

Jag blir så JÄVLA less.

Det blev alltså en städdag idag. Fick ett raseriutbrott och slängde typ alla tidningar jag äger, en full sån där blå ikea-kasse blev det. Det är inte lite tidningar det.. Härmed minimerar jag tidningsinköpen till 2 per månad. Alternativt att jag slänger eftersom, inte sparar dom ett helt år.

Nä nu ska jag kolla på Sex and the city filmen och bara va... En timme typ! Tills det är dags att hänga tvätten...


Man kanske skulle bli särbos.

100418

Jag har nog insett att jag går och väntar på något som aldrig kommer hända. Vilken besvikelse när man inser att det man hoppats så innerligt på bara är just en förhoppning.

Också sitter man och läser massa andra människors bloggar och vips så tänker man det man inte borde tänka. Jag vet att jag kan vara dålig på att faktiskt se det jag har, men så är inte fallet i detta utan nu är det så att jag faktiskt är besviken. Besviken på att behöva tjata, gnola och böna och be. Kom igen, hur svårt kan de va? Du har lovat mig i ungefär 2 års tid att det skulle ändras, när det inte gör det börjar man lessna.
Ja det kanske inte är sån allvarlig grej det här som det låter, men för mig är det lite hjärtesorg ändå. När man vet hur det skulle kunna vara.

Snål har inte alltid med pengar att göra.


Åh gud jag vill bara ..... !!! Det som va för 3 år sedan är lite svårt att släppa, men allt är ju nytt i början.  


Nä nu är det tillbaka till verkligheten, lite frukost på det här. Ella har inte sovit alltför bra inatt.. hmm..


100417

Jo jag vaknade vid halv sju och undrade varför jag inte blivit väckt tidigare, tänka sig.. Ongen sov åtta timmar!! Det börjar likna något det här! Hon hade väldigt fin tajming också för det var ju strömlöst ungefär tills hon vaknade. Här har vi en som sover på känn ;)

Skulle gått ut idag men det ville inte kung Bore, det tokblåser. Ja .. men. Varför? Så istället har jag knåpat ihop inredningen till vardagsrummet! Ska lägga fram förslaget till min käre man också. Har planerat alla inköp in i minsta detalj.. Ska bli SÅ kul när man kan börja, ni vet, piffa... ;) GUD VAD JAG LÄNGTAR!! Tänk sen är det klart! Helt jäkla otroligt. Känns som att kommande projekt är en fis i rymden jämfört med det här. Vi har ju massa kvar att göra, men inget som kommer ta lika lång tid.. får jag hoppas. Ja det kommer bli upp och ner vänt i sommar igen, men vad gör det när man har ett färdigt vardagsrum.


förresten så hittade jag ett usb-minne med ALLA gamla kort!! Så varsågod, kära kamrater. (massa bilder på mig, men de är ju min blogg ;))














100414

Idag är en stor dag, mycket stor. Dels så kom jag i ett par vanliga jeans!!!!! Inte mina favoritbyxor dock, men ändock ett par vanliga jeans utan en fet jävla mudd längst upp, JÄS! Jag gick ju inte hela graviditeten ut som ni alla vet fast jag hann ändå samla på mig 20 kg... Huuua.
Sen så har Ellabella passerat 4 kg. En viktig dag :) hihi.

Annars så har vi nästan nyss kommit hem från Sundsvall. Vi kom iväg i hyffsad tid, Ella hade återbesök hos läkarn och så skulle vi hälsa på en sjukhuskompis. Sjukhusbesöket gick bra.. Hann även med lite shopping, turboshopping så att säga. Blomsterlandet för min del, Jula för Jonas del. Blev även stadium, ta 3 betala för 2 på skor, perfekt då vi båda skulle ha skor. Vilken tur att jag fick ett par till då ;)


Nu ska jag mysa med Ellagofis en stund.

Livet är perfekt, kan de bli bättre?

100413

Beställde en ny babysitter till Ella i söndags, idag kom den! Vi fick ju min gamla, men ja.. Den är ju 22 år, 23 egentligen ;) Haha nä men jag tyckte inte hon satt så bra i den, ville ha en mindre. Hon accepterar inte riktigt att ligga hela tiden, hon vill gärna sitta och titta. Men vilken djungel, åh herre min gud. Ville ha enklast möjligen, men alla har ju massa superfunktioner. Blev till slut en med hjärtljud och gud vet allt, men jag tog den billigaste. Fattas väl bara att hon inte gillar den ;) Nu ska Ella bara ringa till farmor sin och säga att hon vill ha ett babygym också. ;)



Imorn ska vi till Sundsvall på läkarbesök, det ska nog gå bra. Kul att åka lite bil, hihi.

Nä nu ska jag introducera babygymmet för Ellabellabus!


100410

Sådärja, hittade en gratis design på en blogg - den här, så nu ser det kanske lite bättre ut ja. Vi får se..

Jonas har börjat tagit upp ett hål i väggen, så nu kan vi snart leka precis som dom gjorde i den där serien på 6:an.. Annars så känner jag panik. Sluta ta upp ett hål i väggen din idiot vill jag säga.

Men jag är tyst.

Nu ska jag bada Ellabella och sen åka till Bräcke. Där är alla väggar hela såvitt jag vet.

100410

Tråkig blogg det här, bara massa grötig textmassa.. Ska försöka ändra på det. Även massa annat. Liksom att faktiskt nöja sig med det man har! Det är ju väldigt lätt att snegla över på andra, men... Vad vet man vad som försigår mellan fyra väggar? Inte ett dugg.
Jag föreslog iallafall familjeterapi för Jonas, hahaha. Det gick inte... :b Inte för att vi har jätteproblem. Vi sover i samma säng men bara för att vi ska kunna ta oss vidare när ingen ger sig. Men iallafall, vi kom fram till en annan lösning som vi tar tag i när tid finnes. Bra det ändå.

Djupa funderingar såhär en fredagsnatt. Borde sova... Hmm.

100408

Ella har börjat med en fin vana, sova lite längre på natten.. Härligt. Sen ville jag ta extra sovmorgon ändå, men det ville icke hon. Så vid kvart över tio började hon stöka å böka å killa mig under hakan :) Nu sover hon igen..

Väntar på morfar, ska komma med toalettpapper HA HA HA.. De där med handlingsfobier är hemskt ;) Haha nä så illa är de inte..


Fick deklaration. Jaa jippiiiiieeeee.. Ungefär. Alltså allt över inte minus är ju bra. Tyvärr räckte det inte till min lilla inköpslista på ikea jag knåpade ihop härom kvällen men jag kommer nog en bra bit.. Dom har ju en funktion på hemsida där man kan göra sin egna inköpslista, kul tänkte jag å testade. Inte lika kul att se resultatet :P


Nä nu måste jag äta något!



100407

Ella har feber! Förmodligen och förhoppningsvis är det sen vaccinationen igår, fick mail av en annan förälder som också var där för vaccination och deras dotter har också reagerat. Ringde ju BVC och dom sa att det var vanligt med feber dagen efter så vi får se.. Den är ju inte (peppar, peppar) jättehög och sjönk ju en halv grad också så förhoppningsvis repar hon sig.
Men åååh vad jobbigt med feber.. Huffa. Skulle jag så skulle jag hellre ha feber! Den lilla lilla kroppen..

Ja vi var ju till stan igår, det gick bra. Fick vänta i flera timmar på 45:an för att få sprutorna. Men vi hade ju sällskap av en gammal stallkamrat! :) Alltså en flickbebis som föddes i samma vecka som Ella men 8 dagar före Ella, ingen häst.. Kul att träffas igen iom att dom är så lika varandra vad det gäller födelseålder osv, däremot var den här bebisen betydligt större än Ella vid födsel men Ella har tagit igen det. Det dumma är att man börjar jämföra.. Men än så länge verkar de jämnlika i sin utveckling. Det var väldigt roligt på sjukhuset att det fanns en så 'likadan' som Ella så vi föräldrar hade varandra iom att vi skulle bli där ungefär lika länge.
Våran sköterska Agneta ville snusa Ella en stund varpå Ella lägger av världens jättebrak så hela avdelningen börjar asgarva. Ha ha, hon gör sig ihågkommen.. Det var faktiskt kul att vara tillbaka för en stund men när jag gick in i köket och mötte en förälder som jag vet kom dit ungefär när vi fick åka hem med en 900 grams bebis så ville jag bara grina. Lägga en hand på axeln och säga att allt löser sig, ni får åka hem tids nog ni också.. Det är som om dom vore vi fast vi nu får se på, man vill så gärna hjälpa med några ord men man törs inte.. Man glömmer så fort. Alla maskiner som plingar och tjuter, alla provtagningar osv.
Hua!


Nog om det. Fick flänga lite på IKEA och blomsterlandet igår, en och en in på varje affär och så får man skyyynda sig! :) Hann med det viktiga, återstår att se hur länge vi är bannade från ikea, ett tag till trodde läkarn (pga rs). Däremot tänkte vi ta premiärturen på ica idag (den andra familjen hade varit på ica maxi när det var lite folk) men nu när hon har feber får det vänta. Och förresten hade jag gjort alla rätt för att hinna gå ut idag, så typiskt.. Hoppas gogumman fortsätter sova sex timmar per natt så mamma orkar mer ;)

Dags att mysa en stund!

100405

OJ! Vad tiden går.. Den här påsken gick fort!! Som vanligt.. Idag vaknade jag med världens jävla mjölkstockning å ledvärk så herregud... Nu ger jag upp!! Ringer doktorn de första imorgon bitti så jag får någon ordning på de här jävla helvetet. USCH! Man kan inte ens gå ut å gå utan att patten ska säga upp sig, jag blir galen. Idag har varit värsta gången också.. Hoppas det ger med sig.


Nog om mina tissar, nu ska jag se film.

RSS 2.0