100331

Fick blombud dubbelt upp idag :) Inte varje dag det händer.. En vrålfin kruka full med massa fina blommor! Kul såhär till påsk att ha lite fräscha blommor :)

Jag å Ella påskpyntar lite grann idag.. Började även kraffsa i ett köksskåp så ska väl färdigställa det städandet också. Man får ork å sen blir Ella hungrig så man måste avbryta å sen efter det är man trött igen ;) Så kan de gå!


Imorn börjar påsken! åååh jag älskar påsken!! Får se vilken dag vi tar by, blir ju inte som vanligt att man är där hela påsken utan man får ta dom dagarna det passar lillfröken. Men det ska bli mysigt ändå! Ha pappa hemma på dagarna också :) De tycker Ella om, hon är helt galen på kvällarna, vägrar ligga ensam för hon vet att pappa är hemma och kan syta henne :) Gullonge! Vi har även nyss beställt lite kläder, Ella peka på det hon ville ha å då fick hon de. Insåg idag att alla bodys är snart försmå. Men det är bara roligt att få köpa nytt! Finns så himla mycket fina barnkläder. På tok förmycke faktiskt ;)

Ska ta mig iväg på affärn idag å köpa påskägg. En liten fröken Engholm ska ha, en broder Persson och den största bebisen av dom alla - pappa persson ska såklart också ha :) Mamma Anna Skipper blir utan.. Hon får en grönsak istället.

Glad Påsk!


100329

I vanlig ordning när vi ska ha hit en elektriker så kommer han å väcker mig klockan sju på morgonen.. Nu va jag vaken redan men ändock naken. Drog på mig lite kläder å därute stog en förvånad elektriker å tittade på en människa med märklig morgonfrisyr och ett linne som visade lite väl mycket. Insåg jag efteråt. Livet ÄR roligt!
;)

Äesch. Det är gjort nu. Både dörröppningen å elen är färdig. Klart å betalt, å vet ni vad? Vi kommer kunna köra  ugn å spis SAMTIDIGT inom en snar framtid.. Det är lyx!! Ni tar de säkert som en självklarhet men det har inte vi kunnat göra sen vi flyttade hit.. Å då va de ändå en elektriker som vi köpte huset av? Arschle. Jaja tänk att vi kan snart kan göra klyftisarna samtidigt som vi steker köttet..


Har en lugn dag. Känner att dagen började lite fel ;) Jag känner mig lite småhängig dessutom? Ska väl drista iväg på apoteket å ta ut en liten spiral så man stoppar upp barnafödandet ett tag.


Nu börjar Ellabella vakna till liv.. Om inte annat dags att väcka henne!


100328

Idag har vi varit i Bräcke hos mormor å morfar! Så mysigt så.. Ella höll oss vaken stort sett hela natten så vi kände att lite bilåkning var på sin plats så hon blir lugn ;) De funkade! Å sen trivs hon ju himla bra hos mormor också.. Kom hem för nån timme sen å då tog Ella å fontänspydde rent ut sagt. Hua, vad otäckt!! Men hon är ju pigg i övrigt så vi avvaktar å ser.. Uscha det är så otäckt när hon gör något dylikt :(

Ska fortsätta med mina blommor imorn, köpt nya.. Tröttnade på dom gamla kvastarna som stog i fönstrena å köpte nya. Kan bli så ibland.. Är inne i en göra om period, igen. Får se vad fröken Persson tar sig an härnäst! Blommorna iallafall å sen nya gardiner, såklart ;)

Nä dags att knoppa, ska ju upp till 1330 imorn.. hähä.100327

God förmiddag..

Ella sov från tolv till fem inatt, helt otroligt skönt!!! Fem härliga långa timmar... Men men peppar peppar ta i trä vi får se hur resterande nätter går..

Jonas gick iväg med ella å niklas på promenad så jag har lite egentid nu! Ska städa.. Hinner nog inte så mycket mer. Har kollat på massa bilder på hus så jag är helt sjuk, vill göra om... Hmm. Får börja i liten skala ;)


Sen blir det en sväng på affärn. Sen tacos. Sen tv. Sen sova. Sen varannan matning. Näääaee riktigt SÅ tråkigt har vi inte ;) Får se om mormodern kläms in däremellan också. Eller kanske farfarn.


Ha en bra lördag!


100326

Känner att dagarna flyter förbi men just ingenting händer? Jo Ella blir en dag äldre för var dag som går ;) Skulle vara guld värt med lite promenadsällskap! Eller lite fikasällskap.. Eller.. Stor å liten är bara att glömma ända till hösten skulle jag tro och åka till stan är inte aktuellt än heller. Hmm.. De tåls att tänka på det här. Får börja köra barnvagn lite mer!

Ska kika lite tapeter nu, vi har NÄSTAN bestämt oss. Haha.. Ja sedär. Sen ska vi tydligen byta fönster lite överallt i huset, ÄNTLIGEN!!!! Fatta hur svårt det är att putsa utåtgående fönster som sitter 3 meter upp.. Bah. En sån simpel sak som karlar inte tänker på men som driver mig, fönsterputsaren, till vanvett. Jaa det innebär massa stök i sommar, hmm. Det blir nog bra i slutändan.


Ska svulla Jonas mormors kolakakor nu! Hon kom hit med ett lass förut.. Guld värt! För en tjocksmock som jag ;) Vägde mig på 'efterkontrollen' idag, ha ha vilket skämt.


SOLSIDAN idag!! älskar johan rheborg.. han är för tillfället mitt frikort. eller nä... eller jo?


100325

Va iväg med Ella på BVC idag, alldeles själv!! Är imponerad på mig själv.. Dels för att jag avskyr babyskyddet (det gör aldrig som jag vill) och dels för att jag lyckades komma hemifrån med en mätt, torr å tyst Ella. Det gick med andra ord kanonbra, hon sa inte ett knyst. Då var det bara jag som har ett besök imorn då, men då kommer farmor hit å är barnvakt en stund.


Fick en jäkla massa paket idag. Hmm.. Tur Jonas inte är hemma när posten kommer ;) Lite kläder åt mig, lite åt ella och en del presenter.. Ska ju fylla Ellas påskägg snart :) Sen får Ella post var å varannan dag också, kul.Sen fyller ju två tredjedelar av familjen engholm/persson år snart.. å frågan kom vad jag önskade mig (det här är till jonas å familjen).
Nya converse, vita
Bli blond!!! Blond som jag va -07.
En tatuering
Nya blommor... hjärtan på tråd, plättar i luften, taklökar och orkidéer....


Nu laga mat till världens bästa sambo å pappa!!!
100323

Ja då har man påbörjat sin ledighet då, ensam. Känns bra :)

Idag skulle Ella ha fötts. Så vi är på 0 nu... Tänk att hon blir tre månader imorn, ojoj! Tiden går fort.. Å tacksam är jag för det att just dom här tre månaderna gick fort. När man stog där på julafton så ville man inget hellre än att de skulle vara tre månader framåt i tiden.

Så vi ska fira lite ikväll tänkte jag.. å med det menas negerbollar. Faktiskt. ;) Såg att negerbollens dag är den 11e maj, HUR SJUKT ÄR INTE DET??!?! För vem fyller år den 11e maj? Jo jag, negerbollsfantasten!! Så den dagen blir det firande i dubbel bemärkelse hehe.


Annars då? Det är vår i luften och vi börjar närma oss påsk. Inte fel! Ska försöka få med slöhögarna här bredvid å plocka påskris.. Det verkar dock svårt, lilltösen ligger ju på bästa platsen, pappas arm...


100322

God dag!
Har kommit up lite tidigare idag, vanligtvis brukar jag äta frukost vid den här tiden.. Jag övar inför det ensamstående livet idag och än så länge - k a o s... Men de kan bero på en viss nisse som borrat hål i ett köksskåp så det yr sågspån i hela köket. Nåväl, Ella är nybadad och vi har stängt in oss i sovrummet. Hon tar en tupplur och jag passar på att .. ja vaddå? Göra ingenting som vanligt. Alla tankar om allt jag skulle göra när jag är ledig är nog bara att glömma, var sak har sin tid.


Kollar på tapeter ialf, har hittat en superfin som Jonas hulkas över. Hmm.. Känner att dom här två rummen som vi snart ska tapetseras kan bli anledningen till att vi skiljs åt. Som ovänner ;) Nejdå det ska nog lösa sig bara, det är ju trots allt bara en halv väg jäkel vi ska komma överens om. Men det är alldeles tillräckligt för att vi ska bli ovänner i flera dagar.Förresten Sandra, jag gick inte till körfältet, VI gick från körfältet ;) I spöregn... Sen vad vi gjorde förtäljer inte historien men det har något med två ex att göra ha ha ha. Att möta en kortväxt ARG kvinna vars förnamn har tre bokstäver när man håller hand med Jonas är något jag inte vill göra om..

Nä dags att ta fram tuppen!


100319

... fel vikt såklart, 3200 g ;)

100319

Jag vet att jag inte borde, men jag gör det ändå... Det är precis som Always will be fast ändå inte..


Jag å Ella blev ensam här en stund, lite fredagsmys är aldrig fel :) Idag vägde lillgumman 2300 g å 48 lång.


Det är komiskt det här, om någon hade sagt till mig för 3 år sedan att jag skulle bli tillsammans med Jonas och få barn med honom hade jag bara tokskrattat. Jonas, jonas... Han jag drömde om i smyg ;) Han som alltid charmade mig på alla fester, i smyg.. Han jag hade ett smygtaget kort på i mobilen. Han som alltid skrev massa tok på msn och gick ner i tvättstugan för att kunna smsa mig.. Han som lovade mig allt jag nu har på yran 07. Han som sa jag har alltid velat hångla med dig första gången vi pratade. Ja herregud vilka minnen!


... det är inte så lätt att glömma


100317

De va ett tag sen.. Vi ha som fullt upp här hemma. Vi tog å kolla på film till halv tre igår, matade Ella efter filmen och tänkte att nu får vi kanske sova nån timme extra. HA HA tänke Ella å höll låda till halv sju. Hmm.. Jaja hon blev lugn när hon fick ligga på pappas axel å kunde sova nån timme där på morgonkvisten.

Har städat i köket å insett att det måste göras om.. Håller på att förbereda för de, hehe. Lägga om grejerna osv så Jonas blir van med det, sen kan jag lägga fram förslaget. Inbillar mig också att jag kan göra mycket själv. Får se hur väl de stämmer den dagen jag ska bevisa det.


Snart är Jonas pappaledighet slut och jag ska vara hemma själv. Kommer bli en aning tufft om hon fortsätter med dom här nätterna..


Nu ska jag fixa käk, blodpudding! Mmm... Frostade ur frysen igår och hittade massa god mat ;)


100313

Idag vägde lillskrotis 2970 g, snart 3 kilo! :)

Annars så går dagarna fort! Nätterna är sisådär va de gäller sömn och framåt eftermiddan faller vi i trans och sover ett par timmar för att väga upp sömnbristen ;) Men det är mysigt det med..

Åter till ett annat problem, har just insett att vi bor i 80 kvm lagerlokal. Alltså, varenda skåp och låda är fullproppad med grejer! å hälften är grejer vi inte ens behöver.. Nä skärpning på den fronten!! Inge mer dollarstore å inge mer impulsshopping. Bortsett från jätteladdningen som kom från h&m idag då ;) .. men efter de så skärper vi oss. Oss = jag.

Herregud, jantelagen är skrattretande ibland. Sånt kan göra mig vansinnig, istället för att UNNA folk att göra saker så ifrågasätter man var pengarna kommer ifrån. Det handlar väl om prioriteringar...
Nog om det.


Dags att sortera Ellas tvätt!

100312

Ojoj, dagarna går fort! Snart är jag hemma alldeles själv på dagarna med Ella, undra hur de går? ;) Jag hade stora planer på massa saker som skulle göras, bara att glömma. Dagarna kommer fyllas med mys, promenader (bara slasket försvinner!!!), matning, badning osv.. Inte måla om lister å annat jag planerat ;)


För övrigt är min släkt en enda stor cirkus. Eller, den ingifta delen. Visst att man har åsikter, det har alla. Men att skriva ut dem öppet på facebook så att i princip ALLA kan läsa det, det är lågt. En del saker är till för att diskuteras mellan fyra ögon, vad blir det för bättre av att göra personer till åtlöje som man faktiskt gör då man bråkar offentligt? Skriva massa skit som ingen har med att göra?
Sen en sak till, att dricka eller inte är upp till var och en. Man har alltid valet oavsett hur situationen ser ut. En familjemedlem kan möjligen bidra till mer drickande men i slutändan är problemet hos den som faktiskt dricker. Att skylla sin oförmåga till nykterhet på sin fru/make/whatever är vansinnie, jag har hittills under mina 21 levnadsår faktiskt aldrig sett någon tvinga ner sprit med tratt i käften på nån.
Men sen så är det väldigt lätt att svartmåla någon för man vet att problemet ligger hos en själv...

Jag börjar lessna på att ingen kan eller vill se hur det faktiskt är. Kommer valet en dag så är tyvärr inte alltid blod tjockare än vatten. Varför vara omkring människor som tar energi från en, oavsett om de är släkt eller inte? Jag har varit med om värre.
100309

Har snart varit hemma ett dygn, känns bra.. Har däremot inte packat upp en pinal, känns mindre bra!! Det är HUR mycket grejer som helst vill jag lova. Tvätthögen är inte att leka med heller, men jonas fick uppdraget att åka å köpa en torktumlare på stört. Det är ett ganska så nödvändigt när man har småfisar ;)

Hmm.. telefondag idag. Ringt hit å dit, även på vårdcentralen. Då var det bara jobbet kvar, men där vill ingen svara som vanligt.


Blev en mysmorgon idag, gumman ville äta vid 6, de gjorde hon. Sen somnade hon mellan oss till halv tio.. Får se om hon verkligen gått upp imorgon för de har varit sisådär med matningen, men hon måste ju få börja säga till själv.


Loggade in på fk... Tänka sig, allt va beslutat, de va inte en dag försent! Bara att skicka iväg för en månad till då.. ;)


100308

Vet ni vaaad? Jo, familjen Engholm/Persson ÄR hemma! För gott får vi hoppas.. Hade ju permis i helgen, först lördag till söndag va de sagt, på lördag kväll ringer dom å säger att vi får stanna hemma tills måndag om vi vill. De ville vi! Lillfisen åt duktigt och allt var frid å fröjd så vi ställde in oss på utskrivning å så blev det. Vi for till sundsvall vid halv sex imorse (lillfisen höll oss vakna så lika bra att åka ;) och vägde in henne. Upp 60 g på två dagar hemma, klart godkänt! Sen vet jag ju ganska exakt hur mycket hon får i sig också.. Vid tolv kom läkarn som gjorde besiktning å hon gick igenom ;) Dom korta lårbenen tydde inte på dvärgväxt utan är ett släktdrag kom vi fram till, hehe ;) Fick uppmaning att undvika folksamlingar, småbarn och att ta hem sjuka människor. Så kusin Elise få vänta med att träffa henne ett bra tag.. Känns faktiskt skönt. (så får man inte säga). Man känner ju sig överbeskyddande men..

Nog om det, vi ÄR hemma!! Som vi längtat, önskat å hoppats å nu är vi här. I våran soffa, våran säng, våran toalett :) Allt är så fint! Så mysigt, så härligt! :) Har däremot en mindre rolig uppackning att ta tag i imorn, elva veckor på sjukhus, så gissa packningen. De hann bli exakt elva veckor på sjukhus idag.

Får se vad dom här tio dagarna med pappa hemma har att bjuda på.. Snickring å massa mys. Vi ska bara ta det lugnt å andas kyrkvägenluft :) Inga måsten, ingen stress utan bara va..

Jag tror personalen kommer sakna oss, de verkade så idag.. Vi kommer iallafall sakna dom, man fick ju sina favoriter, framförallt jonas ;) Man har ju haft dom nära inpå i nio veckor så konstigt vore de väl om man inte skulle sakna dom. Stackarna, vad dom fått stå ut med.. Tycker mest synd om nattpersonalen, alla gånger dom försökt skaka liv i oss på natten då ella ska äta. Någon hade tydligen uttryckt oro för hur vi skulle klara hemgången eftersom vi är så svårväckta, haha. Det är inga problem kan jag lova så ni behöver inte bli oroliga ;) Herregud, man blir nästan tårögd! Dom har ju varit substitut för familj och vänner under dom här veckorna å dom har gjort de galant. Huvvaligen...


Nu säger vi god natt å hoppas på en bättre natt inatt ;)


100306

Vi är på permis, håll nu tummarna att allt går bra så vi får stanna hemma!

Lillfisen ha ju åkt både bil å vagn första gången idag, båda verkade vara uppskattade ;) Så härligt att promenera, de har jag längtat efter!! Och att få mysa med henne i soffan eller sängen.. Hon hjälpte ju mamma att laga mat idag, i vaggan ;) Hon sjöng sånger hihi.


Nu har jag köpt Jonas alla hjärtans dag present, å tillåmä JAG är brydd över presentvalet. Men å andra sidan... Så lär jag bittert få ångra de ;) Närå, han förtjänar att göra något roligt! Dock kan jag inte kolla om betalningen gått igenom? Vi glömde internetdosorna i stan så de fattas bara att någon stulit dom å länsat våra konton... De vore våran tur de! Nä men jag tror faktiskt herr Engholm uppskattade presenten, kanske inte anders för de är han som får ta hand om jonke hehe..


Nu blir de jamas å sen bums i säng.. Matdags vid 2 å 5 å sen 8. De rullar på.. Vi tjuvgöder henne så hon verkligen ska gå upp i vikt ;)


Å inatt sova i egen säng..
Tack för alla kommentarer, jag läser alla, men en del tycks försvinna då ja godkänt dom?

God Natt!

100304

Tjoho, fröken Persson har ätit själv under ALLA mål från igår eftermiddag. Ur flaska då givetvis men ändå, vilket framsteg! Dessutom har hon varit hyffsat lugn under natten, det är alltid positivt. Sköterskan tjuva hon vid 2-målet också, det är fullt tillåtet, synd bara att den servicen inte kan följa med hem ;)


Mamma å pappa får ett nytt barnbarn nästa vecka, en Mitsubishi Evo 10.... Hur Markus lyckades avla fram den är en annan fråga ;) Hoppas Ella får leka med sin nya kusin, hehe.Igår va Ella på hörselkontroll, hon hör jättebra :) Frågan är om hon verkligen kommer höra bra när hon börjar närma sig 2 års åldern?

100303

Dagens vikt: 2680 g
Lillfisen har snart växt ur sitt första plagg ;)

Läget är bättre sen i söndags kan jag säga. En amningskris som vi gick igenom.. Den var långvarig, men idag testade vi nappflaska å ongen har hittills sugit i sig all mat! Ett stort framsteg, även om det saknas en tiss i bilden.. Det är ju amning som gäller, det hör man på sköterskorna, men samtidigt så känns det som att jag inte orkar traggla något mer. Ella blir arg, jag blir arg, jonas blir arg, jag blir arg på jonas, jonas blir arg på mig och till slut har vi nästan ihjäl varandra. Så det känns som att det kan vara värt att ersätta en tiss med flaskan istället och få en lugnare vardag. Men kan inte låta bli att få dåligt samvete, amning är ju det bästa.. Hmm, knepigt det här! För hon blir ju till slut van flaska å då är tissen helt körd ;) Det tåls att fundera på.. Men för varje gång hon äter ett helt mål själv (oavsett förpackningen maten är i) är vi ett steg närmare hem.

Va på birsta idag för att pigga upp mig, men alltså. Nej. Testade kläder. Massa kläder. Med för höga siffror på lappen. Jag vill hem å gå ut å gå!! Och träna på grottan, hehe. Nä hädanefter handlar jag enbart kläder åt ella.. På något vis känns centilong märkningen mer rättvis än den för vuxna. Jag kan acceptera att jag är 175 centilong men xxl känns lite hååårt ;)

Blir ensam här på sjukhuset några dagar, jonke måste fixa bilen. å snickra va de tänkt.. Vi ha ju som lite kvar där hemma. Men det blir nog bra att vara själv, enda nackdelen är att jag inte tar mig ut någonting.


Nu börja Ella knorra.. Knorrfia!

Tack för alla stöttande ord, det är sånt man behöver! Man har ju trots allt spenderat TIO veckor på sjukhus...

RSS 2.0